Volledig scherm
Wethouder Cees van den Bos. © Marieke Mandemaker

Stadsraad Brouw hoopt op geld stadsvisie

ZIERIKZEE - Leefbaar Schouwen-Duiveland komt tijdens de begrotingsvergadering donderdag met een amendement om structureel geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering van masterplannen en stads- en dorpsvisies. 

,,Daar zijn we heel blij mee'', gaf voorzitter Hanno Canters van de Stadsraad Brouwershaven woensdagavond tijdens een vergadering van de stadsraad aan. ,,Dit is een opsteker voor ons. Dit geeft vertrouwen in de toekomst.''

Leefbaar Schouwen-Duiveland wil vanaf 2019 tien jaar lang een jaarlijks bedrag van oplopend 80.000 euro in de begroting opnemen. Waarmee in totaal een investeringsbedrag van 13 miljoen euro voor masterplannen en stads- en dorpsvisies beschikbaar komt. ,,Zodat het niet bij plannen maken alleen blijft, maar zaken ook uitgevoerd kunnen worden'', zegt Joyce den Haan (LSD). Zij heeft zich van meet af aan ingezet voor stads- en dorpsvisies. 

'Ik hou van Brouw'

De Stadsraad Brouwershaven loopt voorop met het zelfstandig ontwikkelen van een eigen stadsvisie. Het resultaat, het document 'Ik hou van Brouw', is in juni aan het gemeentebestuur gepresenteerd. Omdat het om een pilot gaat is het voor de gemeente ook even zoeken hoe het verdere proces snel en efficiënt kan worden opgepakt, aldus wethouder Cees van den Bos. In december wordt door ambtenaren en stadsraad gezamenlijk een voorstel richting gemeenteraad geformuleerd. De verwachting is dat de stadsvisie in januari 2018 bij de raad ligt. ,,En dan zul je zien dat een aantal zaken laaghangend fruit zijn, waar we snel iets aan kunnen doen. Zoals snoeionderhoud bijvoorbeeld.'' De bedoeling is zulke zaken direct aan te pakken. Daar is al 75.000 euro voor uitgetrokken in de begroting. Maar grotere projecten is een ander verhaal, aldus Van den Bos. En daar zou een reserve, zoals in het amendement voorgesteld, handig voor zijn.   

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement