Volledig scherm
Directeur Albert Scheffers (r) en cultuurwethouder Jacqueline van Burg (l) hebben wel wat uit te leggen over de gang van zaken rond het Stadhuismuseum Zierikzee, vindt de rekenkamercommissie. © DirkJan Gjeltema

Stadhuismuseum in Zierikzee reageert nog niet op kritiek van rekenkamercommissie

ZIERIKZEE - Directeur Albert Scheffers van het Stadhuismuseum in Zierikzee beraadt zich nog op een reactie op het onderzoek naar zijn bedrijfsvoering sinds de verzelfstandiging drie jaar geleden. Hij zal dat rechtstreeks doen bij de gemeentelijke rekenkamercommissie en niet via de media, liet Scheffers dinsdag weten.

De directeur was donderdag afwezig bij de openbare presentatie van de rapportage door het bureau, dat de gang van zaken bij het Stadhuismuseum heeft doorgelicht. Scheffers was op dat moment in het buitenland.

Het bureau concludeert dat de bedrijfsvoering over het algemeen op orde is, maar plaatst wel een paar stevige kanttekeningen. Met name de salariëring van de directeur, de ruimhartige manier waarop het museum bezoekers registreert en de achterblijvende samenwerking met andere musea op Schouwen-Duiveland roepen vraagtekens op bij de onderzoekers.

De rapportage staat woensdag op de agenda van de raadscommissie, maar wordt waarschijnlijk twee weken doorgeschoven. Scheffers is er dan zelf bij om vragen uit de commissie te beantwoorden, zegt hij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement