Volledig scherm
Het eiland in betere tijden. © Ronald den Dekker

Staatsbosbeheer herstelt eiland Dwars in de Weg

BROUWERSHAVEN - Scouts kunnen hun tenten niet langer opslaan op het kampeerterrein op eiland Dwars in de Weg in de Grevelingen. Staatsbosbeheer heeft de erfpachtovereenkomst niet verlengd.

Scouting Nederland, die het kampeerterrein zo’n dertig jaar pachtte, gebruikte het kampeerterrein de laatste jaren nauwelijks meer. De entree van het eiland en het toiletgebouw waren in verval geraakt.

Wat Staatsbosbeheer met het eiland gaat doen is volgens boswachter Wendy Janse nog niet bekend. ,,Maar we gaan wel goed nadenken over een nieuwe functie. We knappen de entree op met nieuwe rasters zodat het voor mensen met een bootje weer aantrekkelijk is het eiland te betreden.” Het toiletgebouw is al weggehaald.

Zeehonden

Voor de scouting wogen de beheerkosten niet meer op tegen het aantal nachten dat de scouts er nog doorbrachten, legt scoutingwoordvoerder Wendy van Rossum uit. ,,Die kosten waren hoog omdat het een eiland is. Maar we vinden het wel heel belangrijk dat kinderen blijven kamperen in de natuur, dus we hebben Staatsbosbeheer gevraagd of we er toch af en toe nog mogen kamperen. Het plekje is natuurlijk uniek.”

Het kampeerterrein was, zoals het een scoutingterrein betaamt, heel eenvoudig van aard. De enige vorm van luxe was het toiletgebouw. Het water van de Grevelingen diende als douche. Het is alle mensen met een week- of jaarkaart toegestaan om aan te leggen op Dwars in de Weg. Op het eiland lopen shetlandertjes, op de steiger liggen regelmatig zeehonden te zonnebaden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement