Domenique van den Berge van Bruse Boys (paars shirt) probeert een weg te vinden door de verdediging van MZC'11. De voetbalcompetitie ligt al een paar maanden stil en dus ook de omzet van de 'derde helft' in de kantines. Daarom hoeven sportverenigingen nog even geen huur te betalen voor de velden.
Volledig scherm
PREMIUM
Domenique van den Berge van Bruse Boys (paars shirt) probeert een weg te vinden door de verdediging van MZC'11. De voetbalcompetitie ligt al een paar maanden stil en dus ook de omzet van de 'derde helft' in de kantines. Daarom hoeven sportverenigingen nog even geen huur te betalen voor de velden. © archieffoto Dirk Jan Gjeltema

Sportclubs krijgen langer de tijd om huur te betalen voor velden en zalen

ZIERIKZEE - Sportclubs op Schouwen-Duiveland krijgen nog tot 1 oktober uitstel van betaling voor de huur van velden en zalen van de gemeente. Wethouder Daniël Joppe (Financiën) gaat er vanuit dat de regering voor die tijd bekend maakt hoe de compensatieregeling voor deze sector uitpakt. Zodra dat duidelijk is, buigt de gemeente zich ook over een mogelijke (gedeeltelijke) kwijtschelding voor verenigingen die in de problemen zijn geraakt door de coronamaatregelen, aldus Joppe.