Volledig scherm
© ANP Kippa

Sponsorcontract in plaats van leges voor Concert at Sea

BROUWERSDAM - Een banner in de app van Concert at Sea (CAS) of een 30 seconde durende videoboodschap op het hoofdpodium. Dat zijn enkele van de mogelijkheden die de gemeente Schouwen-Duiveland als sponsor van het festival aan de Brouwersdam heeft.

Nog een leuke: het gemeentelogo afgedrukt op de weekendpolsbandjes van festivalgangers. Het zijn allemaal mogelijkheden. Op dit moment werken gemeente en de organisatie van CAS een sponsorcontract uit. De gemeente sponsort het festival dit jaar met 31.361 euro. 

Geen leges

Daardoor hoeft de organisatie van Concert At Sea geen leges te betalen. Nadat eind 2017 door de gemeenteraad werd besloten dat leges voor grote evenementen kostendekkend moesten worden, bedacht het college dat CAS die kosten dan in de vorm van subsidie zou terugkrijgen. De gemeenteraad vond dat daar dan wel een tegenprestatie tegenover moest staan.

Schouwen-Duiveland heeft het driedaagse festival graag ‘in huis’, vanwege onder meer de naamsbekendheid en de toestroom van bezoekers. Of in 2020 opnieuw wordt gesponsord, wordt bij de begrotingsbehandeling in november bepaald. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement