Volledig scherm
Archief: Inwoner Max Laarman bij een opgeplakte sticker in de Weststraat. © Dirk-Jan Gjeltema

Snelheid Weststraat Zierikzee wordt aangepakt

ZIERIKZEE - Gemeente en politie nemen maatregelen om hard rijden in de Zierikzeese Weststraat tegen te gaan. Nog deze maand wordt langs de belangrijkste toegangsweg tot de stad begonnen met snelheidscontroles, aldus wijkagent Douwe de Vries.

De lasergun wordt onder meer rond het aangaan en uitkomen van de basisschool verderop in de straat op passerende automobilisten gericht. Volgens bewoners maken ouders zich met enige regelmaat schuldig aan overschrijding van de dertig kilometerlimiet, als ze hun kind nog even snel moeten wegbrengen of ophalen. Ook vrachtwagens en toeristen rijden vaak harder dan verantwoord, ervaren de bewoners. Ze begonnen in september een stickeractie om passanten duidelijk te maken wat de maximum snelheid is. In het overleg dat daarop recent volgde met de wethouder en verkeersambtenaar, heeft de gemeente toegezegd maatregelen te zullen treffen. De stickerborden moeten nu zo snel mogelijk worden weggehaald.

Kast

Komend voorjaar wordt in de straat een kast geplaatst die constant de snelheid registreert. Bedrijfsnamen van vrachttransporteurs die zich regelmatig schuldig maken aan te hard rijden, worden genoteerd en zullen met onmiddellijke ingang worden aangesproken op hun rijgedrag. Het eerste telefoontje is al uitgegaan, zegt verkeersambtenaar Peter de Winter.

Hoofdtransportaders

Herinrichten van de weg als een volwaardige dertig-kilometerzone zoals De Vries ook graag zou zien, zit er volgens De Winter de eerstkomende vijf jaar niet in. ,,Die route hoort tot de hoofdtransportaders van de stad. Dat kan je niet zomaar even uit je verkeersplan knippen."