Volledig scherm
De Emil Sandstromweg in Zierikzee © Google Maps

Snel actie nodig tegen hardrijden Emil Sandströmweg

ZIERIKZEE - Er moet dringend iets worden gedaan aan de verkeersveiligheid op de Emil Sandströmweg in Zierikzee. Daar wordt veel te hard gereden, terwijl het aan goede oversteekplaatsen ontbreekt.

Recente metingen laten zien dat die hoge snelheid niet alleen een 'gevoelskwestie' is. Van de 376 voertuigen die in twee uur tijd passeerden, reed 85 procent te hard. Buurtbewoners houden hun hart vast over de veiligheid, temeer omdat er veel jong grut in de wijk woont en daar ook naar school gaat. Daarnaast zorgen de hardrijders voor veel geluidsoverlast voor de bewoners van de pal aan deze weg gelegen appartementen Klein Zweden.

Leden van de Stichting Noorderpolder maken zich hard voor verbetering van de situatie. Dat doen ze enerzijds door passerende automobilisten met enige regelmaat - en met steeds wisselende middelen - te attenderen op hun snelheid. Zoals het plaatsen van verkeersmaatjes, van die gele fluopoppen met vlag. Daarnaast zet de wijkclub in op het verzamelen van feiten, waarmee ze kunnen aankloppen bij de gemeente.