Volledig scherm
Oesters, hier geserveerd bij het binnenhalen van de eerste Oosterscheldekreeft. Culinair valt er genoeg te genieten © Marieke Mandemaker

Smaakvol Schouwen-Duiveland gaat voor culinaire promotie

ZIERIKZEE - Met authentieke streekproducten weten ze op Schouwen-Duiveland wel raad. Hoog tijd om met betrokken partijen de koppen bij elkaar te steken en samen het eiland culinair te promoten. De gemeente trekt daar 24.000 euro voor uit.

Mossels, oesters, kreeft, Zeker Zeeuws, dineren in een monument, het Schouwse Bord en Visserijdagen. Er is culinair veel gaande op het eiland. Vier keer per jaar is er voortaan overleg. Om meer lijn en samenhang te smeden tussen alle verschillende culinaire initiatieven die er zijn, zegt wethouder Daniël Joppe. Daar heeft ook de gemeente belang bij. Op een ‘smaakvol Schouwen-Duiveland’ geven toeristen meer uit en is er meer werk.  

Lekker eten is in. Vooral puur en vers, authentiek en gezond. ,,We kunnen er Schouwen-Duiveland mee in de markt zetten. We hebben het hier allemaal. Dat is gewoon prachtig. Niet alleen de producten, maar ook de verhalen erachter. Die verdienen het om verteld te worden.” Nieuwe plannen zijn er al. Zoals het maken van een streekproducten kookkalender en seizoenslunches met foodbloggers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement