De eeuwenoude Napoleonschuur in Scharendijke.
Volledig scherm
PREMIUM
De eeuwenoude Napoleonschuur in Scharendijke. © Ernesta Verburg

Sloop Napoleonschuur uitgesteld na dreiging kort geding

SCHARENDIJKE - De sloop van de monumentale Napoleonschuur in Scharendijke wordt uitgesteld. Voor even in ieder geval. Cultuurwethouder Jacqueline van Burg is alsnog bereid de gemeenteraad op korte termijn uit te leggen waarom het college niks ziet in het reddingsplan van de initiatiefgroep uit de dorpsraad en het erfgoedplatform.

De initiatiefgroep legt zich niet zonder slag of stoot neer bij de afwijzing van het college. De landelijke Erfgoedvereniging Bond Heemschut heeft een advocaat in de arm genomen. In een brief die gisteravond is verstuurd aan de wethouder, wordt onder dreiging van een kort geding, overleg afgedwongen over het reddingsplan. Er wordt op aangedrongen daar tenminste drie maanden de tijd voor te nemen en de schuur voorlopig te laten staan. De Bond heeft de wethouder uiterlijk tot eind dinsdagmiddag de tijd gegeven om te reageren.

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.