Slachtoffers zandplaat Renesse kwamen uit België

UPDATE | videoRENESSE - Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde  is vanmiddag om het leven gekomen nadat ze samen met twee kinderen uit haar gezin - een jongen van 17 en meisje van 8 - en een 23-jarige vrouw uit Renesse vast kwam te zitten op een zandplaat voor de kust bij Renesse. De groep werd in de problemen gebracht door het opkomend tij.

In eerste instantie werden een vrouw, een jongen en een meisje naar de kant gebracht. Toen vervolgens sprake was van een vierde persoon, werd door een helikopter van de Kustwacht en een boot van de KNRM verder gezocht. Een vrouw werd hierop gevonden en naar het strand gebracht.

Ziekenhuizen

Het viertal werd met twee ambulances en twee traumahelikopters naar ziekenhuizen gebracht. De Belgische vrouw overleefde het incident niet en overleed dezelfde middag nog. 

Verder werden er drie honden uit het water gehaald. Een hond overleed ter plaatse. De andere twee honden zijn in een dierenasiel ondergebracht.

De groep kwam vast te zitten op de zandplaat bij Het Watergat in Renesse. Hier moeten vaker mensen in veiligheid worden gebracht die door het water verrast zijn.

Volledig scherm
© hv zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement