Volledig scherm

Sinterklaas verblijft dit jaar weer in het Stadhuismuseum in Zierikzee

ZIERIKZEE - Na aankomst in Nederland zal Sinterklaas dit jaar wederom wonen, werken en slapen in het Zierikzeese Stadhuismuseum. De organisatie zoekt vrijwilligers die daarbij willen helpen.

De Goedheiligman meert vermoedelijk -naar goed Zierikzees gebruik- medio november met zijn boot aan in het centrum. Na een ereronde door de stad zal hij, net als vorig jaar, zijn intrek nemen in het Stadhuismuseum.

Het is de tweede keer dat Sinterklaas huis houdt in het Stadhuismuseum. Vorig jaar werden de voormalige Thesauriërskamer en de raadszaal in het oude stadhuis gebruikt als respectievelijk kantoor en slaapvertrek. Daar kwamen zo veel kinderen naar kijken dat de gemeente Schouwen-Duiveland onlangs heeft besloten voortaan 1500 euro vrij te maken voor het initiatief. Ook is er een hele lange lijst van sponsoren die het feest steunen.

De organisatie van het Huis van Sinterklaas in Zierikzee, zoekt nog vrijwilligers die willen helpen het verblijf van de Goedheiligman tot één groot feest te maken. Zij kunnen zich melden bij pieten@huisvansint.nl