Wethouder Ankie Smit (vooraan) opende 6 augustus samen met kunstenaar Inge de Groot (midden) en initiatiefnemer Christel Brunger (in klederdracht) het silly walks zebrapad op het Zierikzeese Plein Montmaertre.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ankie Smit (vooraan) opende 6 augustus samen met kunstenaar Inge de Groot (midden) en initiatiefnemer Christel Brunger (in klederdracht) het silly walks zebrapad op het Zierikzeese Plein Montmaertre. © Marieke Mandemaker

Silly Walks-pad zorgt bij regen onbedoeld voor gevaarlijke capriolen

VIDEOZIERIKZEE - De bedoeling is dat je er zo gek mogelijk overheen loopt. Maar om nou plat op je gezicht te gaan, dat gaat verkeerswethouder Ankie Smit net even te ver. Veiligheid boven alles en dus is het drie weken geleden geopende Silly Walks-zebrapad op het Zierikzeese Plein Montmaertre al weer afgesloten met hekken. Totdat er een oplossing is gevonden om valpartijen te voorkomen.

 1. Waxinelichtjes als eerbetoon aan de overledenen van Zonnemaire, voordat hun grafzerk wordt vernietigd
  PREMIUM

  Waxine­licht­jes als eerbetoon aan de overlede­nen van Zonnemaire, voordat hun grafzerk wordt vernietigd

  ZONNEMAIRE - 708 windlichtjes en evenveel waxinelichtjes. Op elk graf één. ,,Het is het laatste en ook het enige dat we nog kunnen doen”, zegt Rosalinde van Ingen Schenau. Samen met haar man René en dorpsgenoten Ingrid en Tommy Katilas houdt ze in de schemer op Stille Zaterdag met het plaatsen van de kaarsjes een eregroet voor alle overledenen op de algemene begraafplaats van Zonnemaire.
 1. Dit is de nieuwste aanwinst van Stoomtrein Goes-Borsele
  Play

  Dit is de nieuwste aanwinst van Stoomtrein Goes-Borsele

 2. Hondenpenning voor honden aan de lijn
  Play

  Hondenpen­ning voor honden aan de lijn