Volledig scherm
Maria en Marc bij de Schelphoek, daags voor ze het feestgedruis op Gran Canaria induiken. © Ernesta Verburg

Showtime voor Serooskerkse Marc Canto

SEROOSKERKE - Of hij nou Ave Maria zingt in de kerk bij een uitvaart of de tent op z'n kop zet met feestmuziek. Zanger Marc Canto (47) uit Serooskerke hoeft geen masker op te zetten om zijn publiek te beroeren. "Ik speel geen rol.

Zingen doe je met je gevoel. Met je hart. Zo werkt het tenminste bij mij."

Gran Canaria. De Winter Pride in Maspalomas. Canto en zijn Spaanse vriendin Maria del Mar zijn woensdag ingevlogen. Pakken een strandje, genieten van een lunch en gaan naar optredens van vrienden en collega's. Donderdag is het showtime voor Marc Canto zelf. Hij treedt op bij 'Musicals in Concert' met bekende namen als Tony Neef en Stanley Burleson. Zingen voor een 22.000 koppen tellend publiek. De Serooskerkse tenor met dat, volgens kenners, enorme bereik doet mee.

Terug op Zeeuwse bodem gaan de schouders weer onder het volgende project. Zondag 11 december brengt Canto zijn show Christmas with Marc Canto & Friends op de planken in de Staver in Sommelsdijk. Met medewerking van The Rosenbergs, Peter Strykes, William Janz en danseres Maria del Mar. Aanvang 15.30 uur. Voor kaarten: TheaterAanZee.com of info@MarcCanto.nl.

Lees het volledige verhaal in de PZC van donderdag.