Niet alleen het publiek, maar ook de shantykoren zelf waren lovend over de opzet van de manifestatie en de entourage in de kerk.
Volledig scherm
Niet alleen het publiek, maar ook de shantykoren zelf waren lovend over de opzet van de manifestatie en de entourage in de kerk. © Stichting Cultuur en Erfgoed Brouwershaven

Shantykoren komen tot recht in de Grote Kerk

BROUWERSHAVEN - De Grote Kerk in Brouwershaven stroomde zaterdag vol met publiek en leden van het Shantykoor Rotterdam, Shantykoor Neptunus en het Bruinisser Visserskoor. Het samenkomen op één locatie pakte goed uit voor het Shantykorenfestival. Aankomende jaren komt er zeker een vervolg.

Wegens de weersverwachtingen waren alle optredens op voorhand al verplaatst naar de Grote Kerk. ,,De kerk leent zich bij uitstek voor grootse manifestaties als deze”, laat Pieter van der Hulle, voorzitter van Stichting Cultuur en Erfgoed Brouwershaven (SCEB) weten. ,,Het oorspronkelijke idee was optredens her en der in Brouwershaven. In de kerk, met de sfeer en ambiance die daar is gecreëerd, kwamen de koren optimaal tot hun recht.”

Circa 300 mensen zagen de koren afwisselend op twee podia optreden. Het bewegen tussen de twee bracht een hoop levendigheid met zich mee. Halverwege stond een pop-up café. ,,Brouwershaven als plek van plezier, was het motto”, aldus Van der Hulle. ,,Samen plezier maken, zingen, dansen, eten en het leven vieren. We hebben gemerkt hoeveel behoefte daar aan is.”

Vandaar dat er zeker een vervolg komt. ,,Verleden, heden, én toekomst van Brouwershaven bieden genoeg aanleiding om iets moois te bouwen. Hoe en in welke vorm, daar gaan we ons de komende tijd over beramen. Meedenken met de SCEB kan via: www.brouwershaven.nu” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement