Op de kerkbanken zijn foto's van de gemeenteleden geplakt.
Volledig scherm
Op de kerkbanken zijn foto's van de gemeenteleden geplakt. © Kerkgemeenschap Hervormd Bruinisse

Selfies in kerkbanken in Bruinisse

BRUINISSE - De kerken in Zeeland zijn en blijven nog een tijdje leeg. Dus wordt er driftig naar alternatieven gezocht om het geloof te kunnen belijden. Zo ook in Bruinisse. Daar kijkt de dominee tijdens zijn preek tóch tegen de gezichten van zijn gemeenteleden aan. Naar een voorbeeld uit Lombardije.

 1. Het vonkte als een gek tussen Evert en het legendarische jazzcafé d’Ouwe Smisse, maar de chefkok heeft nog zo veel andere dingen te doen
  PREMIUM

  Het vonkte als een gek tussen Evert en het legendari­sche jazzcafé d’Ouwe Smisse, maar de chefkok heeft nog zo veel andere dingen te doen

  Evert van Dilst wist niet eens waar het dorp lag toen hij in 2013 zijn oog op d’Ouwe Smisse in Zonnemaire liet vallen. Maar het vonkte als een gek tussen toen-nog-Vlissinger Van Dilst en het legendarische jazzcafé van Jo Linssen. Van Dilst bleek een blijvertje. Toch zet hij nu een punt achter het muzikale proeflokaal. De chefkok zoekt een opvolger. Omdat-ie nog hartstikke veel andere dingen heeft te doen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?