Op de kerkbanken zijn foto's van de gemeenteleden geplakt.
Volledig scherm
Op de kerkbanken zijn foto's van de gemeenteleden geplakt. © Kerkgemeenschap Hervormd Bruinisse

Selfies in kerkbanken in Bruinisse

BRUINISSE - De kerken in Zeeland zijn en blijven nog een tijdje leeg. Dus wordt er driftig naar alternatieven gezocht om het geloof te kunnen belijden. Zo ook in Bruinisse. Daar kijkt de dominee tijdens zijn preek tóch tegen de gezichten van zijn gemeenteleden aan. Naar een voorbeeld uit Lombardije.

Kerkgemeenschap Hervormd Bruinisse vroeg haar leden een selfie te sturen naar de scriba of de dominee. Deze worden uitgeknipt en op een lege plek in de kerk geplakt. ,,Het begin is er”, meldt de Bruse protestantse kerk. ,,Zo is iedereen toch een beetje bij de dienst. Het idee van de selfies komt van een Italiaanse priester in Lombardije. Hij stond er alleen de mis op te dragen en dacht: laat ik om selfies vragen.”

In enkele Nederlandse kerken zijn nu gezichten te zien in plaats van lege plekken. Door alle maatregelen rond het coronavirus is de kerk aan het Kerkplein in Bruinisse ook gesloten en wordt gezocht naar andere manieren om het woord van God door te geven en met elkaar in contact te blijven. De kerk communiceert anders dan voorheen veel online.

  1. Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet
    PREMIUM

    Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet

    ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 metersamenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”