De kademuren van de monumentale Oude Haven in Zierikzee moeten hoognodig gerestaureerd. Omwonenden zijn bang dat bij het boren van een nieuwe fundering scheuren ontstaan in hun huis.
Volledig scherm
PREMIUM
De kademuren van de monumentale Oude Haven in Zierikzee moeten hoognodig gerestaureerd. Omwonenden zijn bang dat bij het boren van een nieuwe fundering scheuren ontstaan in hun huis. © Sandra Schimmelpennink

Second opinion voor ingrijpend renovatieplan Oude Haven Zierikzee; 'geen enkele reden terughoudend te zijn’

ZIERIKZEE - De gemeenteraad stuurt aan op een onafhankelijk onderzoek naar de renovatieplannen voor de Oude Haven in Zierikzee. De coalitie komt deze maand met een gezamenlijk voorstel om het vertrouwen van de bewoners te herstellen. ,,Als het college overtuigd is van de kwaliteit van het eigen voorstel, dan is er ook geen enkele reden terughoudend te zijn voor een second opinion", zegt waarnemend fractievoorzitter Rutger Punt (CDA) namens de vier partijen.

  1. Iedereen is dólblij dat de scholen weer zijn begonnen. Vooral omdat je al je vrienden weer ziet
    PREMIUM

    Iedereen is dólblij dat de scholen weer zijn begonnen. Vooral omdat je al je vrienden weer ziet

    Supervakanties hebben ze gehad, de leerlingen van De Klimop in Dreischor. De enthousiaste verhalen vliegen door het lokaal van groep 4, 5 en 6. De één kampeerde in Frankrijk, de ander las z’n moppenboekje uit. Maar één ding hebben praktisch alle leerlingen gemeen: ze staan te trappelen om weer naar school te gaan. ,,We hebben er héél veel zin in", zeggen de tweelingzussen Vajèn en Izzy Hoogweg.