Volledig scherm
Sandra Olree. archieffoto Dirk-Jan Gjeltema

SDC Zeeland blijft winkels bevoorraden

ZIERIKZEE - Negen maanden na de start van Stadsdistributiecentrum Zeeland piekeren ondernemers Jan en Sandra Olree er niet over om het bijltje er bij neer te leggen. "We overleven, maar dat is dankzij onze eigen ondernemerskwaliteiten", zegt Sandra Olree.

"Dat we nog bestaan, hebben we in elk geval niet aan de gemeente te danken", verzucht ze. Die liet het in haar ogen na om vrachtwagens langer dan acht meter de toegang tot de binnenstad te ontzeggen, waardoor de meeste transporteurs hun spullen gewoon tot aan de winkeldeuren in het centrum kunnen brengen. Daarnaast zijn er ook nog ondernemers in de binnenstad die bevoorraad worden door vrachtauto's van tien meter of langer, is de stellige indruk van Olree.

Dat beeld wordt overigens niet bevestigd door de gemeente. Controleurs letten volgens een ambtenaar dagelijks op de lengte van vrachtwagens. "We zien weinig tot geen overtredingen. Zodra we dat wel zien, delen we meteen een bekeuring uit. Dat is dit jaar misschien één of twee keer voorgekomen", zegt een ambtenaar.

Meer in de Schouwen-Duivelandse editie van de PZC van donderdag

  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.