Volledig scherm
© Thinkstock

Scooterrijders gewond bij frontale botsing

ZIERIKZEE - Bij een aanrijding op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee zijn woensdagochtend rond 7.20 uur drie mensen gewond geraakt.

Op het fietspad langs de weg botsten ter hoogde van de kruising met de Oudeweg twee scooters frontaal op elkaar. Op de scooters zaten in totaal drie personen, die dus allen gewond raakten.

De politie vermoedt dat het ongeval door de laagstaande zon veroorzaakt is.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.