Volledig scherm
© Thinkstock

Schouwse wethouder hoopt met Potje Geluk meer kinderen te bereiken

ZIERIKZEE - Ja, er zijn meer regelingen tegen armoede, zei wethouder Cees van den Bos donderdag in de raadscommissie. ,,Maar met dit proefproject denken we toch méér kinderen te bereiken dan we nu doen."

Dat het bedoelde Potje Geluk andere regelingen verdringt, vindt Van den Bos niet erg. Er zit 35.000 euro in.  Scholen kunnen het naar eigen inzicht besteden aan computers, vervoer, kleding of uitstapjes voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.  De gemeente zet het bij wijze van proef één jaar in. ChistenUnie-raadslid Wim Dorst wees erop dat het Potje niet in plaats mag komen van de 'vrijwillige ouderbijdrage' in het  voortgezet onderwijs. ,,Want dan zouden we bij het onderwijs het ene gat met het andere vullen." Dat vindt de wethouder ook. 

Als de scholen een handje toesteken, wordt duidelijk waar de financiële pijn zit. Het gezin komt dan in beeld bij de stichting Leergeld, die de armoedebestrijding bij kinderen coördineert. Als scholen geld overhouden, moet het terug naar de gemeente.  ,,En als het te weinig is?", vroeg Corina van der Vliet (PvdA). ,,Dan is dit toch echt het plafond," antwoordde Van den Bos.

Enkele fracties vinden de naam 'Potje Geluk' niet goed. Van den Bos zei er zelf geen moeite mee te hebben, maar hij beloofde de scholen ernaar te vragen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement