Volledig scherm
stockadr stockpzc uitvaart crematie begrafenis afscheid dood dienst kist © Getty Images/iStockphoto

Schouwse uitvaart is op tijd klaar door invoering extra tarief

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland rekent voortaan extra tarief als een begrafenis langer duurt dan een uur.  ,,Sinds we deze regel hebben ingevoerd zijn er geen tijdsoverschrijdingen meer,” zegt een gemeentewoordvoerder. 

Dat was tot voor kort wel anders. ,,We merken dat uitvaartondernemers de tijdsduur van een uitvaart overschrijden”, rapporteren ambtenaren aan het gemeentebestuur. Daarmee schoppen ze de dagplanning van de begraafplaatsbeheerder in de war. Die moet daardoor overwerken, maar erger nog: de uit de hand gelopen ceremonie veroorzaakt hinder voor het volgend afscheid. Daarom is besloten een extra tarief van gemiddeld 100 euro te rekenen voor elk kwartier dat de uitvaart uitloopt. Sindsdien zijn er geen tijdsoverschrijdingen meer geweest.

  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.