Volledig scherm
Marc Canto met zijn partner Maria del Mar © Dirk Jan Gjeltema

Schouwse tenor Canto volgt zijn droom en vertrekt naar Alicante

SEROOSKERKE - De Schouwse zanger Marc Canto volgt zijn droom en begint met zijn Spaanse vriendin een café aan de Costa Blanca.

Zijn huis in Serooskerke staat te koop en in de huiskamer liggen al een paar verhuisdozen. Beroepsartiest Marc Canto (48) verruilt zijn geboortestreek Schouwen-Duiveland voor de provincie Alicante. Of dat wat met hem doet?  ,,Kijk eens naar buiten, joh. Ik vertrek met vreugde."

Sentimenteel wordt Canto, die eigenlijk Borsboom heet, niet van zijn vertrek. ,,Mijn moeder woont in Brouwershaven en ik heb nog een broer in Renesse. Die komen straks gezellig naar ons. Als je om zeven uur in Rotterdam op het vliegtuig stapt, kun je om elf uur bij mij op het terras zitten. Naar Groningen ben  je langer onderweg."  

Kroeg in Moraira

Canto zit volgend jaar dertig jaar in het vak. Hij kreeg zangles van Caroline Kaart en Christine Deutekom en won in 1996 de Soundmixshow van Henny Huisman. Ondanks vele optredens in grote shows in Nederland, Duitsland en op tv, wist de tenor nooit door te breken. En hij streeft daar ook niet meer naar, zei hij vorig jaar in deze krant.

Van zijn bij elkaar gezongen kapitaal hebben Canto en zijn vriendin Mariadelmar Gomez-Martin een kroeg gekocht in het dorpje Moraira in de Spaanse provincie Alicante. ,,Dat is een droom van ons. Al een hele tijd. Ik kreeg een tip over een barretje dat te koop stond in Altea, ook aan de Costa Blanca. Maar dat vonden we niks. Omdat we toch in de regio waren, hebben we nog wat rondgekeken. Moraira kende ik, omdat ik er wel eens heb opgetreden. Daar bleek deze  bar te koop te staan. Voor een goede prijs en met een muziekvergunning. Nou, ik bén muziek. Dit is precies wat we zochten."

Beachbar in Ibizastijl

Quote

Het café heeft een muziekver­gun­ning. Ik bén muziek, dus dit is precies wat we zochten.

Zanger Marc Canto

Zondag 21 januari rijden Canto en Gomez-Martin met hun hele hebben en houden in een gehuurd vrachtwagentje naar Spanje. ,,In het dorp hebben we een huis gehuurd. Op drie minuten lopen, staat het café. Het is nu een soort Engelse pub, maar het wordt een beachbar in Ibizastijl. De vloer en de bar breken we eruit.  Het café is elf bij veertien meter en heeft een flink terras. Vanaf dat terras kijk je over het parkeerterrein op de zee."

De twee zien het wel zitten in Moraira: ,,Het is een van de mooiste dorpjes van de Costa Blanca. Er staan alleen maar miljoenenvilla's en het heeft een prachtige jachthaven. Er komen veel Nederlanders. Ja, heel toeristisch maar geen low-budget hé."

Vanaf eind maart belooft Canto zijn gasten dagelijks live-muziek. ,,Meestal zal ik dat zelf zijn, want ik blijf gewoon lekker zingen. Dan blijft mijn stem ook goed." Mariadelmar, die Canto's optredens gewoonlijk begeleidt met Spaanse dans, gaat in Moraira als 'dj Love' haar muziek draaien.  Canto nodigt in Spanje niet alleen zijn familie uit, maar ook zijn vrienden. En daar zitten een paar vakgenoten tussen.  ,,Met Ben Cramer, waarmee ik afgelopen weekeinde nog in Zierikzee heb opgetreden, ben ik goed bevriend. We zien elkaar ook privé. Maar Lee Towers ken ik nog veel langer.  En als Leen een avondje bij ons komt zingen, hebben we volle bak, hoor."    

Fans van Marc Canto kunnen de zanger zaterdag voor het laatst bewonderen tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Vrienden van Burgh in de Burghse kerk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement