Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de architect Brouwerseiland voor ogen had. © Zeelenberg Architectuur

Schouwse politiek kan geen vakantie-eilandjes meer zien

ZIERIKZEE - Projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg kan zich de moeite van een alternatief plan voor Brouwerseiland besparen: de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is definitief klaar met zijn vakantie-eilandjes. Al was van unanimiteit donderdagavond in de raadsvergadering bepaald geen sprake.

Na de vernietigende uitspraak van de Raad van State, die het project van tafel veegde omdat te weinig rekening zou zijn gehouden met de belangen van windsurfers en de natuur, kwam de Schouwse coalitie met een motie. Daarin wilde zij het signaal afgeven dat het project niet op politieke steun hoeft te rekenen voor een doorstart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schoolbestuur trekt aan de bel over onveiligheid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt
    PREMIUM

    Schoolbe­stuur trekt aan de bel over onveilig­heid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt

    BRUINISSE - De uitbreiding van de Market Plaza in Bruinisse gaat ten koste van de veiligheid van de kinderen van De Meerpaal, vreest het schoolbestuur. De uitgang van het schoolplein wordt ‘onoverzichtelijk en chaotisch’, doordat de nieuwe Albert Heijn een stuk naar voren komt. Kinderen lopen en fietsen straks rechtstreeks langs dat gebouw het parkeerterrein op en dat is onwenselijk, luidt de waarschuwing.