Mark Lemson, eigenaar van de Praxis in Renesse, kan goed merken dat Zeeland weer open staat voor toeristen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Lemson, eigenaar van de Praxis in Renesse, kan goed merken dat Zeeland weer open staat voor toeristen. © Marieke Mandemaker

Schouwse Ondernemerskring wil weten waar de schoen het meest wringt en zet enquête uit

ZIERIKZEE - Nu zo’n duizend ondernemers een beroep hebben gedaan op de gemeentelijke steunmaatregelen, wil De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland weten waar de schoen het meest wringt. En of de coronamaatregelen vanuit het Rijk, de provincie en gemeente wel voldoende zijn om de economische motor draaiend te houden. Een enquête moet dat uitwijzen. Die is inmiddels ruim 300 keer ingevuld. 

Van het café op de hoek tot de camping aan zee en van de bouwmarkt tot de zelfstandig ondernemer: de pijn van de coronacrisis wordt overal gevoeld. 

Horecaondernemer Jeroen Giele zit met de handen in het haar. Eind vorig jaar nam hij café De Zoom en discotheek Pinky in Renesse over. ,,Die anderhalvemeterregel is voor de horeca niet te hanteren. Hoe wil je dat doen in een café, waar mensen voor de gezelligheid komen?” Als die regel van kracht blijft, ziet Giele de toekomst somber in. Hij ziet meer in het hanteren van leeftijdsgrenzen. Ouderen overdag, jongeren in de avond.

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”