Onder grote publieke belangstelling is donderdag de nieuwe gemeenteraad van Schouwen-Duiveland officieel geïnstalleerd door burgemeester Jack van der Hoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder grote publieke belangstelling is donderdag de nieuwe gemeenteraad van Schouwen-Duiveland officieel geïnstalleerd door burgemeester Jack van der Hoek. © Marcel Modde

Schouwse coalitie van LSD, CDA, SGP en GroenLinks wil met elkaar door: ‘De chemie is er nog’

ZIERIKZEE - De oude coalitie van Leefbaar Schouwen-Duiveland, CDA, SGP en GroenLinks maakt naar alle waarschijnlijkheid een doorstart. En zoals het er nu naar uitziet wordt het nieuwe college uitgebreid met de door Leefbaar gewenste tweede wethouder, naast de drie anderen. Dit is nodig om de ‘bestuurskracht te versterken', zegt informateur Robbert Lievense (LSD).

  1. Stinkend rijk wordt Bas er niet van, maar zijn winkel vol oud en nieuw spul houdt hem lekker bezig
    PREMIUM

    Stinkend rijk wordt Bas er niet van, maar zijn winkel vol oud en nieuw spul houdt hem lekker bezig

    Stinkend rijk gaat hij er niet van worden, maar plezier in de handel heeft Bas den Ottelander van Handelsonderneming Brouw zeker wel. Wat begon met het opkopen van een partij fietsen is inmiddels uitgegroeid tot een winkel in een loods aan De Roterij 14 in Burgh-Haamstede. Daar worden oude en gloedjenieuwe spullen kris-kras door elkaar verkocht. ,,Ik vind het leuk om dat spul allemaal uit te zoeken.”