Robbert Lievense (LSD) en Marleen van Kooten (CDA). Achtergrond: De eeuwenoude Napoleonschuur in Scharendijke.
Volledig scherm
PREMIUM
Robbert Lievense (LSD) en Marleen van Kooten (CDA). Achtergrond: De eeuwenoude Napoleonschuur in Scharendijke. © Ernesta Verburg

Schouwse coalitie ruziet over reddingsplan Napoleonschuur; ‘Het moet geen Russische roulette worden’

ZIERIKZEE - Symbolischer kan het bijna niet: Het lot van de bouwvallige Napoleonschuur in Scharendijke heeft de verhoudingen binnen de coalitie op scherp gezet. LSD-fractievoorzitter Robbert Lievense is op z'n zachtst gezegd nogal chagrijnig over de switch die het CDA op het laatste moment maakte in de kwestie van het monument. Binnenskamers heeft het flink gespetterd.

 1. Vice-fractievoorzitter LSD Marcel Willemse stopt ermee 'na een op persoonlijk vlak heel zwaar jaar’
  PREMIUM

  Vi­ce-fractie­voor­zit­ter LSD Marcel Willemse stopt ermee 'na een op persoon­lijk vlak heel zwaar jaar’

  ZIERIKZEE - Vice-fractievoorzitter Marcel Willemse van LSD stapt uit de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. Willemse, tevens exploitant van lunchboerderij en golfbaan De Molenberg in Burgh-Haamstede, heeft in 2020 op persoonlijk vlak een ‘heel zwaar jaar doorgemaakt’, geeft hij aan in een verklaring. Dat ging ook ten koste van zijn eigen gezondheid en de energie om zich nog langer te kunnen inzetten voor de gemeenschap. ,,Ik heb altijd veel voor anderen gedaan en willen betekenen, nu is het tijd om even aan de Marcel BV te denken.”
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk