Volledig scherm
Vliegerfoto van Gerco de Ruijter, Rotterdamse kunstenaar die de foto's maakte voor expositie in de Bewaerschole voor het project Balanceren tussen Zoet en Zout. Zeelandbrug © Gerco de Ruijter

Schouws Kunstproject ‘Balanceren tussen Zoet en Zout’ wordt afgesloten met overzichtsfilm

ZIERIKZEE - Documentairemaakster Digna Sinke en Jaap Verseput hebben een film gemaakt over het vijfjarige Schouwse kunstenaarsproject Balanceren tussen Zoet en Zout. Daarvoor werden onder meer de betrokken kunstenaars geïnterviewd. 

De film wordt zondag 1 september vertoond in fiZi in Zierikzee. Het beeldverslag geeft een duidelijk overzicht van de resultaten binnen dit project en vormt daarmee een blijvende herinnering. ,,Dat ontbrak er nog aan”, aldus mede-initiatiefnemer Marinus van Dijke. Een vijftiental kunstenaars bracht vanuit verschillende invalshoeken en met uiteenlopende werkwijzen in beeld hoe de mensen en de natuur op het eiland ‘balanceren tussen zoet en zout’.

Sinke heeft een mix gemaakt van bestaand materiaal en interviews. Verseput heeft daar filmische inleiding aan toegevoegd, met beelden van de inspiratiedag en de afsluitende manifestatie vorig jaar in de Schelphoek. 

De filmpresentatie in fiZi wordt omlijst met een compleet dagprogramma. Dat begint om 10.30 uur. Reserveren kan door voor 24 augustus via een mail naar marinus@marinusvandijke.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement