Zij aan zij vergaderen in de raadszaal zit er voorlopig even niet meer in, dus neemt de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland z'n toevlucht tot een digitale bijeenkomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Zij aan zij vergaderen in de raadszaal zit er voorlopig even niet meer in, dus neemt de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland z'n toevlucht tot een digitale bijeenkomst. © PZC

Schouwen-Duiveland wordt tijdelijk vanuit huis bestuurd, maar de burger kan straks meekijken

ZIERIKZEE - Een nationale noodwet maakt het volgende week mogelijk dat gemeenteraden weer kunnen vergaderen. Niet in de raadszaal en met publiek, maar digitaal via een collectieve beeldverbinding. Voor morgen (donderdag) lukt dat nog even niet en dus moet de raad van Schouwen-Duiveland improviseren om de stemming over een nieuwe burgemeester volgens de regels te laten verlopen.

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”