Ria Geluk ziet het hoogspanningsstation het liefst in de akker bij de Zeelandbrug, zo ver mogelijk van alle bebouwing vandaan om overlast van laag frequent geluid zo veel mogelijk uit te sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria Geluk ziet het hoogspanningsstation het liefst in de akker bij de Zeelandbrug, zo ver mogelijk van alle bebouwing vandaan om overlast van laag frequent geluid zo veel mogelijk uit te sluiten. © Sandra Schimmelpennink

Schouwen-Duiveland maakt vuist naar Bergen op Zoom en TenneT; ‘Geen hoogspanningsmasten op ons eiland’

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland is onder geen enkele voorwaarde bereid mee te werken aan de aanleg van een netwerk met hoogspanningsmasten. Die optie dreigt wanneer Bergen op Zoom kiest voor een andere locatie, waar de koppeling tussen het landelijk netwerk en het nieuw te bouwen 150 kV-station bij Zierikzee tot stand moet worden gebracht.

  1. Broers Koelijev beginnen samen een supermarkt en de hele familie werkt mee
    PREMIUM

    Broers Koelijev beginnen samen een supermarkt en de hele familie werkt mee

    Ze zijn broers, hartsvrienden, ondernemend, eigenwijs én sinds maandag trotse eigenaren van de gloednieuwe KMG supermarkt aan het Havenpark 3 in hartje Zierikzee. Gajal (31) en Moechtar (28) Koelijev willen met hun minimarket het aanbod op Schouwen-Duiveland verbreden. Niet langer hoeven mensen naar Rotterdam, Antwerpen of Goes te reizen om halalvlees te kopen. Daar kun je nu ook voor in Zierikzee terecht.