Een voorbeeld van een ontwerp van een bijenstandplaats door de Technasiumleerlingen van 3vwo. (still uit video-opname Henk Verhage)
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een ontwerp van een bijenstandplaats door de Technasiumleerlingen van 3vwo. (still uit video-opname Henk Verhage) © Henk Verhage

Schouwen-Duiveland krijgt een openbaar bijengebouw

ZIERIKZEE - Bijtjes kijken, zien hoe de imker de raten uit de kast haalt, zelf een imkercursus volgen: als het aan de imkersvereniging Schouwen-Duiveland ligt, kan dat nog dit jaar in een eigen gebouwtje op een nader te bepalen plek op het eiland. Het is onderdeel van een groter plan van de imkersvereniging: van Schouwen-Duiveland de bijvriendelijkste Zeeuwse gemeente maken.

 1. Torenwachter in Zierikzee ontvangt coronaproof: in monnikspij met spatmasker
  PREMIUM

  Torenwach­ter in Zierikzee ontvangt corona­proof: in monnikspij met spatmasker

  ZIERIKZEE - In Hans Baris komen heden en verleden zichtbaar samen. De trouwe wachter van de Dikke Toren ontvangt zijn bezoekers in de toepasselijke monnikspij van een minderbroeder uit 1209. Maar sinds de strengere coronamaatregelen van kracht zijn, heeft hij een eigentijds volgelaatsmasker aan zijn uitrusting toegevoegd. ,,En dan zou ik er eigenlijk ook nog een gewoon mondkapje onder moeten dragen".
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement