Strandovergangen worden vrij gemaakt.
Volledig scherm
Strandovergangen worden vrij gemaakt. © Gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland herstelt de stormschade op de stranden

RENESSE - De stranden van Schouwen bezoeken is weer iets eenvoudiger. De gaten in het wegdek worden door de gemeente inmiddels hersteld en de hopen zand weggehaald. Er wordt hard gewerkt om alles weer in de staat van voor de storm Ciara terug te brengen.

Storm Ciara hield twee weken geleden nogal huis op de stranden van Schouwen. Er was onder meer sprake van extreme zandverplaatsing en beschadigde platen. De combinatie van storm en hoog water (springtij) zorgde enkele dagen na Ciara dat er op de stranden behoorlijk wat zand werd afgeslagen. Alsnog ontstond er flinke schade. Overgangen waren daardoor slecht of helemaal niet begaanbaar. Bij het Middenpad en het Verklikkerpad in Renesse was het duin tot wel vijf meter hoogte verzakt.

‘Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden in volle gang, zodat de stranden weer helemaal toegankelijk zijn’, laat de gemeente weten. Tegelijkertijd doemt er een ander probleem op. Het hoge water zorgde ervoor dat duinbegroeiing de zee is ingetrokken. En uiteindelijk weer op het strand is beland. ‘Dat is organisch materiaal en wordt binnenkort opgeruimd’, aldus de gemeente die aan de slag is bij de strandovergangen op de Brouwersdam, het Verklikkerpad en het Middenpad.

  1. ‘Mensen kunnen niet zonder stroom, dus wij zijn onmisbaar’
    PREMIUM
    vitaal beroep

    ‘Mensen kunnen niet zonder stroom, dus wij zijn onmisbaar’

    ZIERIKZEE - Van leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: Wahid Omar (38) uit Zierikzee zorgt ervoor dat bewoners van Schouwen-Duiveland niet zonder stroom zitten.