Volledig scherm
PREMIUM
Marieke de Mooij geniet van de schone lucht in Burgh-Haamstede. © Sandra Schimmelpennink.

Schouwen-Duiveland heeft schoonste lucht van Zeeland; Longpatiënte Marieke kon er weer ademhalen

BURGH_HAAMSTEDE - Op Noord-Beveland en de kop van Schouwen is de roetuitstoot het laagst en de lucht het schoonst. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Reden dat longpatiënt Marieke de Mooij Badhoevedorp verruilde voor Burgh-Haamstede. ,,,Je moet weg waar je woont, zei mijn longarts. Dat is het beste advies dat ik ooit heb gehad.”

,,Met de toenemende drukte op de snelweg is het begonnen”, zegt De Mooij. ,,Ik kreeg het benauwd. Kon nauwelijks nog een rondje fietsen.” Artsen schreven Prednison voor. Maar haar klachten werden er niet minder om. ,,Je moet weg waar je woont, zei mijn longarts. Dat is het beste advies dat ik ooit heb gehad. Nadat we zijn verhuisd naar Burgh-Haamstede, kreeg ik weer lucht. Kon ik weer fietsen.”

  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.