De stichting BewuSD.nu vraagt met 'klevers' op plaatsnaamborden verspreid over het eiland aandacht voor de gevolgen van de  klimaatverandering en zeespiegelstijging.
Volledig scherm
PREMIUM
De stichting BewuSD.nu vraagt met 'klevers' op plaatsnaamborden verspreid over het eiland aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering en zeespiegelstijging. © Sandra Schimmelpennink

Schouwen-Duiveland bereidt klimaatnoodtoestand voor: ‘Juist hier weten we wat de gevolgen kunnen zijn’

ZIERIKZEE - Zonder verdere maatregelen kunnen door de zeespiegelstijging hele plaatsen op Schouwen-Duiveland over tachtig jaar wel eens onder water komen te staan. Een initiatiefgroep van verontruste inwoners vraagt aandacht voor die situatie. Ze hebben zich verenigd in de Stichting BewuSD.nu en willen dat de gemeente de ‘klimaatnoodtoestand’ uitroept, net als al meer dan tweeduizend andere regio's wereldwijd, aldus stichtingsvoorzitter René Bosma.

  1. Dominee Marco Boevé is geen vergadertijger, maar het contact met mensen vindt hij prachtig mooi
    PREMIUM

    Dominee Marco Boevé is geen vergader­tij­ger, maar het contact met mensen vindt hij prachtig mooi

    Als Marco Boevé (54) iets niet wilde in zijn leven dan was het dominee worden. Hoe gek kan het lopen. Na jaren in Papoea-Nieuw-Guinea te hebben gewoond en gewerkt, ging Boevé in 2009 alsnog als predikant in Nederland aan de slag. Sinds kort is hij verbonden aan de gemeente Schouwen aan Zee, waar hij aan het werk gaat voor de kerken in Renesse, Noordwelle en Scharendijke. Daar wacht hem geen makkelijke taak.