Het opspuiten van het strand bij Nieuw-Haamstede in 2007. Over een afstand van negen kilometer tussen Westenschouwen en Renesse werd door Rijkswaterstaat zo'n 1,5 miljoen kubieke meter zand opgespoten om de kust te beschermen tegen de zee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het opspuiten van het strand bij Nieuw-Haamstede in 2007. Over een afstand van negen kilometer tussen Westenschouwen en Renesse werd door Rijkswaterstaat zo'n 1,5 miljoen kubieke meter zand opgespoten om de kust te beschermen tegen de zee. © Dirk Jan Gjeltema

Schouwen draait bij en kiest voor Zeeuws zandfonds: ruim drie ton per jaar om in zee te kieperen

ZIERIKZEE - Vorig jaar hield Schouwen-Duiveland de boot nog af, maar doet nu toch mee aan een Zeeuws zandfonds. Daarmee zorgen de kustgemeenten samen voor genoeg geld om de stranden op te spuiten voor recreatief belang. Schouwen-Duiveland steekt er ruim drie ton per jaar in.

  1. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

    NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.