Volledig scherm
Tegels op het schoolplein van de Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee maken plaats voor een groenere en gezelligere inrichting. Leerkrachten, ouders en leerlingen helpen een handje. © Marieke Mandemaker

Schoolstaking goed voor metamorfose plein Jan Wouter

ZIERIKZEE - Staken en je handen uit de mouwen steken. Het heeft iets tegenstrijdigs, maar bij de Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee werd de landelijke actiedag in Den Haag van de onderwijsbonden aangegrepen om het schoolplein op te knappen. Dat onderging vrijdagochtend dankzij de inzet van leerkrachten, ouders en een aantal leerlingen een metamorfose. Tegels werden deels vervangen door houtsnippers en een voetbalvak. ,,Verder maken we het met een wilgenhut, een blotevoetenpad en een moestuin ook gelijk een stuk gezelliger én groener", vertelt directeur Cindy te Ronde. Voor de zomervakantie moet het nieuwe plein helemaal klaar zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.