Volledig scherm
Meester André loopt door een erehaag van leerlingen die hem luidkeels toejuichen © Esme Soesman

Schooldirecteur André Koster is 'allerbeste jongetje van de klas'

ZIERIKZEE - Hij moet inmiddels aan meer dan 1000 kinderen hebben lesgegeven. En nog altijd lopen ze met 'meester André' weg. En hij met de kinderen, zoals vrijdag bleek. Schooldirecteur André Koster van de Theo Thijssenschool in Zierikzee werd verrast met een feest vanwege zijn 40-jarig onderwijsjubileum.

Hij dacht een dagje naar Scheveningen te gaan, maar werd in een versierde bakfiets opgepikt en naar school gebracht. Verrassingsactie van zijn team. ,,Omdat die man dat verdient. Hij heeft gestreden voor de brede school en staat altijd klaar voor het team, zijn leerlingen en voor ouders. Het is ook echt een heel harde werker. Het was zo moeilijk om hem vandaag een vrije dag te laten nemen, zodat we hem konden verrassen'', lacht leerkracht en intern begeleider Mirella Hanson.

Volledig scherm
Jeroen Goedegebuure spreekt de jubilerende schooldirecteur toe tegen het decor van Hilaria © Esme Soesman
Quote

Ik ben flabber­gasted. Ik wist hier nul van

André Koster

,,Ik ben flabbergasted. Ik wist hier nul van'', reageert Koster ontroerd. Het was directeur Vaarzon Morel van 't Kofschip die bij hem de liefde voor het onderwijs aanwakkerde. ,,Hij gaf alle ruimte om het vak te leren en hij was warm naar kinderen toe, altijd in kinderen geïnteresseerd. Zoals we dat ook bij de Theo Thijssenschool zijn.'' En de directeur zelfs meer dan dat, liet leerkracht Jeroen Goedegebuure in zijn toespraakje doorschemeren. ,,Meester André zegt weleens dat je niet het beste jongetje van de klas hoeft te zijn. Maar ik weet wel dat als er iets is met één van die 1000 kinderen of met één van de meesters of juffen dat hij altijd het allerbeste jongetje van de klas zal zijn om iets voor die mensen te betekenen.'' 

Het plein achter de school is ter ere van het jubileum omgedoopt tot 'Meester André-plein'. 

Volledig scherm
De bakfiets waarmee hij werd opgehaald © Esme Soesman
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement