Volledig scherm
Martine Wakkee van Travel XL Van Oeveren (links) overhandigt de cheque aan Marga Wasser (midden) en Joyce van den Biggelaar van de JA Foundation. © Marieke Mandemaker

Schoolbus rijdt al voor Mama Joyce

ZIERIKZEE - ,,Jeetje wat goed!" Voorzitter Marga Wasser en oprichter van de JA Foundation Joyce van den Biggelaar vliegen Martine Wakkee van reisbureau Travel XL Van Oeveren in Zierikzee om de nek bij het zien van de cheque ter waarde van 2500 euro. 

Het geld is met een speciale actie opgehaald, om de twaalf kinderen van het tehuis van Mama Joyce in Paramaribo met de bus naar school te laten gaan. Tot dusver moesten ze een eind lopen in het drukke verkeer.

Dankzij de succesvolle actie kon het abonnement gelijk ingaan, vertelt Wasser, en zijn de kinderen minimaal drie jaar verzekert van schoolvervoer.  ,,Wij betalen de factuur, we geven nooit rechtstreeks geld. We hebben vrijwilligers ter plaatse die dit soort zaken allemaal regelen." Om de continuïteit van dergelijke projecten te waarborgen, werkt de stichting aan de oprichting van een 'JAclub van 100' met donateurs. 

Van den Biggelaar zette de Foundation vijf jaar geleden vanuit Breda op om mensen als Mama Joyce (een toevallige naamgenoot) te ondersteunen. De Surinaamse vangt kansarme kinderen op bij haar thuis, maar moet zelf zien rond te komen van een kleine aow-uitkering.  Wasser en Van den Biggelaar namen donderdagochtend in Zierikzee de cheque in ontvangst. Wakkee had de hulpactie opgezet in verband met het 90-jarig bestaan van busmaatschappij Van Oeveren, die basis vormt van het reisbureau.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement