De Willibrordusschool in Zierikzee is omgedoopt tot integraal kindcentrum. Oud-schooldirecteur Erik Steegmans (r) zette de ontwikkeling in gang. Directeur Niels Mulder (m) en vestingsmanager Kimberley Lameijn van Kibeo zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk.
Volledig scherm
De Willibrordusschool in Zierikzee is omgedoopt tot integraal kindcentrum. Oud-schooldirecteur Erik Steegmans (r) zette de ontwikkeling in gang. Directeur Niels Mulder (m) en vestingsmanager Kimberley Lameijn van Kibeo zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk. © Sandra Schimmelpennink

School is verleden tijd. In Zierikzee ga je naar het Integraal Kindcentrum: ‘Ieder kind verdient dit’

ZIERIKZEE - Het eerste Integraal Kindcentrum van Schouwen-Duiveland staat in Zierikzee en is maandag officieel geopend. Oud-directeur Erik Steegmans van de Willibrordusschool onthulde het nieuwe bord boven de hoofdingang. Hij werd daarbij geholpen door Ziggy en Noah, de oudste en jongste leerling binnen het IKC.

De kracht van een IKC zit in nauwe samenwerking, leggen vestigingsmanager Kimberley Lameijn van Kibeo en schooldirecteur Niels Mulder uit. Niet alleen tussen onderwijs en kinderopvang, maar ook met allerlei aanverwante organisaties, waaronder logopedie, dyslexietraining, bibliotheek en wat nog meer nodig is voor de beste ontwikkeling van het kind.

Verschil

Het verschil met andere kindcentra zoals de Theo Thijssen- en de Jan Wouter van den Doelschool is 'de doorgaande lijn', aldus Lameijn. ,,Je kan alles wel onder één dak hebben, maar dat is dan een brede school. Op een integraal kindcentrum wordt de ontwikkeling van een kind door alle verschillende partijen vanuit één team benaderd en overlegd. De doorgaande lijn staat centraal. De kinderen worden gevolgd vanaf het moment dat ze hier binnen komen als baby of peuter, totdat ze de basisschool verlaten.”

Daarbij wordt goed gekeken naar de talenten van het kind en op welke punten eventueel wat meer aandacht nodig is, vult Mulder aan. ,,Ieder kind verdient dit!”

Stapje extra

Verschillende andere scholen op Schouwen-Duiveland zijn hard op weg om ook IKC te worden. ,,Maar daarvoor moeten ze nog nét even dat stapje extra zetten", zegt Lameijn. De Willibrordusschool heeft jaren naar dit predicaat toegewerkt, herinnerde Mulder aan de inzet van oud-directeur Steegmans op dat vlak. De afgelopen twee jaar zijn de laatste puntjes op de i gezet.