Schelphoek wordt ware hotspot

SEROOSKERKE (S) Na zeven jaar is er eindelijk duidelijkheid over de toekomst voor de Schelphoek. Geen pompeus zorghotel, maar een kleinschalige oppepper. 

Eigenaar Rijk Bosland van hotel-restaurant De Schelphoek kan zijn plannen voor nieuwbouw iets verderop tegen de dijk gaan uitwerken. ,,Eindelijk licht in die duisternis", verzucht hij. Volgens de gebiedsvisie die de gemeenteraad donderdag vaststelde, mag straks niet meer dan de kap van het pand boven de dijk uitsteken. Bosland kan zich daar volledig in vinden. Hij wil op die bovenste verdieping het restaurant met buitenterras onderbrengen, zodat kan worden gegeten met zicht op de Oosterschelde.

In het meest gunstigste geval hoopt Bosland binnen 1,5 jaar te beginnen met de nieuwbouw. Het hotel gaat maximaal zestig kamer omvatten.

Lees meer over de oppepper voor het gebied bij Serooskerke zaterdag in de PZC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Concert The Animals in Bruinisse

    Concert The Animals in Bruinisse

    BRUINISSE - De Britse popgroep The Animals (House of the Rising Sun) krijgt er niet genoeg van. De oude rotten komen zaterdag 27 oktober voor de tweede keer dit jaar naar Schouwen-Duiveland. Op 31 maart en 1 april stonden ze in Brogum Zierikzee. Nu komen ze naar Bruinisse voor een concert in dorpshuis De Vanger. Drummer John Steel (77) richtte in 1957 de band met Eric Burdon in 1957 op. Toetsenist Mick Gallagher is ook van het eerste uur en nog steeds van de partij. De huidige formatie bestaat verder uit zanger/gitarist Danny Handley (die Burdon vervangt) en bassist Roberto Ruis. De Nederlandse band De Maskers 2.0 mag het publiek in Bruinisse opwarmen. Het programma begint om 20.30 uur.