Met één druk op de knop opende één van de bekendste inwoners van Scharendijke, surfkampioen Rick Jendrusch, de bouw van boutiqueresort Schaardijk.
Volledig scherm
Met één druk op de knop opende één van de bekendste inwoners van Scharendijke, surfkampioen Rick Jendrusch, de bouw van boutiqueresort Schaardijk. © Ernesta Verburg

Scharendijke raakt eindelijk van haar gat verlost

SCHARENDIJKE - Het heeft even geduurd, maar donderdag was het dan zover: de eerste paal van het boutiqueresort in Scharendijke ging de grond in. Opgelucht hief bouwer Hans Boogert zijn glas champagne. Al proostte niet iedereen even opgewekt.

IJskoud was het. Maar regen en natte sneeuw weerhielden tientallen belangstellenden er niet van om even een kijkje te komen nemen op de bouwplaats. Na al die jaren kon je immers spreken van een historisch moment in de Scharendijkse Dorpsstraat. Eindelijk is het eind van het gewraakte gat in zicht.

Hans Boogert van het gelijknamige bouwbedrijf was een blij man. ,,We hebben dalen gehad, echt. Zeker toen een aantal mensen de focus legde op ons bouwproject. Die kraakcamping, dat was echt niet grappig. Al vonden die mensen van wel. Maar als je eenmaal weet wanneer je project begint, dan weet je ook wanneer het eindigt. Volgend jaar Pasen staat hier een prachtig complex.”

Toeristen

Met appartementen voor toeristen en niet voor eigen inwoners. Dat zit de dorpsraad nog steeds dwars. ,,We hadden het graag anders gezien”, zeggen bestuursleden Tanny de Rooij en Siemco Louwerse. ,,Een Dorpsstraat is toch eigenlijk echt een plek voor eigen inwoners. Het hart van het dorp. Dat straks 's winters helemaal leeg is.”

Nee hoor, zegt Boogert. ,,Het resort is bedoeld voor surfers en kiters. Die zijn er het hele jaar. Maar de dorpsraad heeft gelijk als die zegt dat Scharendijke wel wat nieuwe woningbouw kan gebruiken. Zoals wel meer plekken op Schouwen-Duiveland. Dat proberen wij de gemeente ook al jaren duidelijk te maken. Het mocht hier niet, anders hadden we het graag gedaan.”

  1. Corona loopt als een scheidslijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’
    PREMIUM

    Corona loopt als een scheids­lijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’

    BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens het videobellen met collega’s schept Wim er niet over op dat hij vlakbij het strand woont. In Zoutelande nog wel, je weet wel. Of over dat het hier zo mooi, stil en rustig is. ,,Nee, dat kun je niet maken.” Maar even onder ons gezegd en gezwegen, prijzen hij en zijn vrouw Caroline zich juist nu gelukkig dat ze in Zeeland wonen. ,,In het centrum van Rotterdam kun je niet zomaar op pad.”