Volledig scherm
Vacaturemarkt Renesse © Esme Soesman

Samen op jacht naar nieuw personeel, maar ook samenwerken aan een sterker Renesse


RENESSE - De mensen van modezaak Bomont in Renesse hoopten aan de vacaturemarkt een collega over te houden. ,,En dat is gelukt", zegt regiomanager Gerton in ’t Groen van Bomont. Met verschillende andere bedrijven liet Bomont zich zaterdag zien in het Renesser dorpshuis.

Daar hield Ondernemend Renesse aan Zee voor het tweede jaar een banenmarkt. Bedoeld voor mensen die werk zoeken en voor bedrijven die werknemers zoeken. Maar ook bedoeld om elkaar te inspireren en te versterken. ,,En om ons als totaalwerkgever Renesse op de kaart te zetten", zegt Martin Bouwman van Ondernemend Renesse aan Zee. 

Krasje

Ook voor een bedrijf als Bomont is de vacaturemarkt om meer te doen dan alleen het werven van nieuw personeel. ,,Meerdere ondernemers in Renesse zijn hierbij betrokken. We vinden het heel belangrijk om samen te werken, samen te denken en te doen”, zegt In 't Groen. Het minisymposium dat voorafgaand aan de markt wordt gehouden, prikkelt ondernemers creatiever te denken. ,,Renesse zoekt de randen van de arbeidsmarkt op. Niet alleen kijken naar de mensen in het midden, maar ook naar mensen met een krasje”, licht Bouwman het thema van dit jaar toe.

Open hiring

Tal van invalshoeken komen voorbij. Zoals het direct neerplanten van leerlingen op de werkvloer, wat Scalda dat met horeca- en toerismeleerlingen doet. En het idee van open hiring; zonder sollicitatiegesprek of welk  wervings- en selectietraject dan ook, gewoon aan het werk. Bouwman: ,,Iemand zei: een cv is toch wel héél erg 2018. Dat was voor mij een eyeopener. Misschien is het hebben van een goede cv van je bedrijf tegenwoordig wel veel belangrijker.”  

Volledig scherm
Musa Mawanda en wethouder Cees van den Bos openen de Vacaturemarkt Renesse met een klap op de gong. Mawanda doorliep met succes een integratieproject en werkt nu bij een groot installatiebedrijf op het eiland © Martin Bouwman
Volledig scherm
Een greep uit de vacatures © Esme Soesman