Salomon van Belzen is bezig bij een bouwplek op de Kure nr 10.
Volledig scherm
PREMIUM
Salomon van Belzen is bezig bij een bouwplek op de Kure nr 10. © Marieke Mandemaker

Salomon van Belzen: ‘Ik wilde altijd al in de bouw werken’

ik werk op schouwen-duivelandRENESSE - Vijf dagen in de week rijdt Salomon van Belzen (40) van Walcheren naar Schouwen-Duiveland voor zijn werk als bedrijfsleider bij Bouwbedrijf Braber in Renesse. Hij geeft er leiding aan een klein team en leert ondertussen het eiland steeds beter kennen.

 1. Annelous kitesurft acht uur voor ALS: ‘Ik dacht de hele tijd, wat maakt het uit dat ik koud en moe word’
  PREMIUM
  VIDEO

  Annelous kitesurft acht uur voor ALS: ‘Ik dacht de hele tijd, wat maakt het uit dat ik koud en moe word’

  BROUWERSDAM - Toen Annelous Lammerts dinsdag rond een uurtje of één bijna het strand op kwam voor haar lunch, keerde de kitesurfster uit Schuddebeurs om en maakte ze nog snel een extra rondje over de ruwe Noordzee. ,,Sorry”, zei ze toen ze vijf minuten later wél haar vlieger liet neerdalen. ,,Ik wilde nog even de 150 kilometer rondmaken. Nu hoef ik straks nog maar een klein stukje...”
 2. Plannen om je huis energiezuiniger te maken? De gemeente betaalt mee
  PREMIUM

  Plannen om je huis energiezui­ni­ger te maken? De gemeente betaalt mee

  ZIERIKZEE - Je huis energiezuinig maken en voorbereiden op een gasloze toekomst, kan een duur grapje worden. Al helemaal wanneer het om een ouder pand gaat. Inmiddels zijn er tal van subsidieregelingen in het leven geroepen om huiseigenaren financieel te ondersteunen en zo net dat duwtje in de rug te geven. Waaronder de isolatiepot van de gemeente Schouwen-Duiveland. En daar wordt grif gebruik van gemaakt, ziet milieuwethouder Ankie Smit tot haar tevredenheid.