Rustam Amerian (met het groene Jeep-shirt aan) is gek op voetbal. Oók dat valt bij de Sportkidsdagen te doen
Volledig scherm
Rustam Amerian (met het groene Jeep-shirt aan) is gek op voetbal. Oók dat valt bij de Sportkidsdagen te doen © Ernesta Verburg

Rustam (11) trapt tijdens de Sportkidsdagen het állerliefst een balletje

ZIERIKZEE - Rustam Amerian (11) uit Zierikzee heeft al gebasketbald en geracet op de springkussens. En, dat doet hij het állerliefste, een balletje getrapt in de pannakooi. Het kan allemaal, donderdag en vrijdag tijdens de Sportkidsdagen in sportcentrum Laco in Zierikzee

Voor de negende keer tuigt welzijnsorganisatie SMWO twee dagen lang een hal vol met sport- en spelactiviteiten op. Dit jaar met medewerking van basketbalvereniging Mevo ‘80, Move-it Dance en Gojukai Karatedo Zierikzee. ,,We doen dit om verenigingen een podium te geven. En om kinderen lekker te laten bewegen”, zegt Denise Verdouw van SMWO. 

Quote

Het is hier altijd heel gezellig. En je kunt allemaal verschil­len­de dingen doen

Rustam Amerian, Deelnemer Sportkidsdagen

Druilen

Nou was het donderdag druilen geblazen, maar het sportfestijn is ook met lekker weer populair. ,,Het is laagdrempelig. Sommige kinderen zijn hier de hele dag. Gewoon om lekker te sporten en te spelen.” Vorig jaar kwamen er dik 600 kinderen op het festijn af. Ook donderdag komen er alleen al 's ochtends 160 kinderen  binnenwaaien. Allemaal boven de 4 jaar, want kleinere broertjes en zusjes worden niet eens geteld. 

Netflixen

De Zierikzeese Rustam verveelt zich niet zo snel. Normaalgesproken zou hij buiten spelen, gaan voetballen of misschien een beetje Netflixen. Maar de Sportkidsdagen bezoekt hij graag. ,,Het is hier altijd heel gezellig. En wat ik ook leuk vind is dat je hier allemaal verschillende dingen kunt doen.” 

Er wordt gedanst, gesprongen en gekeet op springkussens. Wie even wil bijkomen, kan aanschuiven bij de lange rij tekentafels. Ook die zijn goed gevuld. Het sportfestijn is vrijdag nog de hele dag te bezoeken, van 10.00 tot 15.00 uur. Deelname kost 1,50 euro.