Volledig scherm
Kidsrun bij windpark Krammer. © Gerrit van Loon

‘Run like the wind’ op windpark Krammer

BRUINISSE - Windpark Krammer kent een daverende start. Een paar dagen na de officiële opening door Koning Willem-Alexander liepen vandaag kinderen de Kidsrun over 1,3 kilometer, en volwassenen de KrammerRun van 5,5 of 10 kilometer. Vanavond treedt onder andere PartySquad op aan de Grevelingen.

De negenjarige Ibe Vergauwen uit Herniksen, onder Antwerpen, staat te popelen om te mogen lopen. De start van de Kidsrun bij Restaurant Grevelingen is over tien minuten. ,,Ik heb er zin in. Dit is niet mijn eerste loop, dus ik weet wat ik doe.” Zijn zusje Febe en kennissen Tommy (9) en Emma (5) Meerman uit Tholen rennen ook mee. ,,Gewoon lekker hardlopen”, zegt Emma, die uiteindelijk eerder dan haar broer binnenkomt.

Ibe wordt derde bij de jongens. Achter de vrienden Lucas van der Meer die eerste wordt met een tijd van 04.34 minuten en Martijn Giljam die tweede wordt in 04.36 minuten. De jongens komen uit Bruinisse en zijn allebei negen jaar. Lucas zit in groep 7, Martijn in groep 8. Vanwege de geschakelde klas zien ze elkaar dagelijks. ,,Ik heb door het voetballen een goede conditie”, vertelt Lucas. Na de finish ligt hij uitgeteld op het asfalt. Zijn tactiek? ,,In het begin naar voren rennen en dan het tempo hooghouden.” Na de kids liepen volwassenen hun KrammerRun. De route voerde door het windpark met de windturbines als hoorbare toeschouwers. ‘Run like the wind’, was het motto van de organisatie. 

In de avonduren wordt het KrammerFest gehouden, het grote openingsfeest waar iedereen welkom is. Het oude logistieke terrein tegenover Restaurant Grevelingen is omgebouwd tot festivalterrein met foodtrucks, silent disco, DJ’s en bands zoals de Originals en PartySquad. De speelfilm Zeeuw wordt voor het eerst openbaar vertoond. In de zomer van 2018 is deze speelfilm opgenomen op Windpark Krammer.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement