Volledig scherm
Professor Historieklusjes (l) heeft met zijn tijdmachine gasten naar Zierikzee gehaald voor de RTL Keet Night Show. © Dirk Jan Gjeltema

RTL Keet Night show serveert kluchtig lesje geschiedenis van Zierikzee

ZIERIKZEE - Met de vertolking van de 'televisieshow’ RTL Keet Night is woensdag de reeks Keet in de Kerk in Zierikzee afgesloten. 

,,Nog drie minuten voordat we live gaan!” De floor-regisseur bij de RTL Keet Night Show gaf kort voor aanvang van de ochtendshow de laatste instructies aan het jonge publiek in de Nieuwe Kerk. Een daverend applaus volgde op commando.  Ging het bord omlaag, dan was het gelijk muisstil. Moet ik ook hebben, zag je een aantal docenten bij zichzelf denken. 

De televisieshow vormde de afsluiting van de reeks Keet in de Kerk dit seizoen. Deze aflevering had in verband met de viering van 800 jaar stadsrechten een speciaal tintje. Musicus Mar van der Veer (voor deze gelegenheid gebombardeerd tot huispianist) bedacht een reis door de tijd aan de hand van een tijdmachine. Toneelspeler Jelt Pekaar schreef het script en nam zelf de rol van talkshow-gastheer op zich.

Daarin toverde professor Historieklusjes (Gabri de Groot) met zijn nieuwste uitvinding uiteenlopende gasten aan tafel. De leerlingen van de basisscholen kregen zo in drie voorstellingen losjes en kluchtig een lesje lokale geschiedenis. 

De laatste show, woensdagavond (ook voor volwassenen) belichtte als extraatje de Watersnoodramp, met een lied gezongen door Gwen van Oeveren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement