Royal Engineers gaan toverballen proeven in China

videoZIERIKZEE - Een nieuwe mijlpaal voor The Royal Engineers. De Utrechtse band met zanger-toetsenist René Geelhoed uit Zonnemaire en drummer Michiel Buijsse uit Lewedorp gaat in maart op toernee door China.

Volledig scherm
The Royal Engineers, met links Michiel Buijsse en in het midden René Geelhoed.

,,Dit is één grote toverbal", zegt Geelhoed. ,,We hebben écht geen idee wat er gaat gebeuren. Het kan alle kanten op. Of ze begrijpen helemaal niks van onze muziek en staan ons straks maar wat aan te staren. Of het wordt één gekke, springerige massa. Ik zie al helemaal voor me dat het goed gaat werken in een karaokebar."

Om de Chinezen voor zich te winnen, hebben The Royal Engineers het refrein van hun nieuwste single Rock 'n roll will never let you Down laten vertalen. De bijhorende videoclip werd opgenomen in een gymzaal in Zonnemaire met bejaarde inwoners in de hoofdrol. De songtekst van verschillende clips wordt speciaal voor de tournee voorzien van Chinese ondertiteling.

Clubcircuit

De Engineers hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de voorbereiding van de rondgang langs het clubcircuit in de acht belangrijkste steden van China. ,,We hebben daarbij ontzettend veel steun gehad van het het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade", vertelt Geelhoed.  Dat leidde onder meer tot contacten met concertpromotor Miro-China, één van de grootste spelers voor Westerse popmuziek op de Chinese markt. ,,Natuurlijk kan je altijd naar China gaan en daar op de bonnefooi wat spelen. Maar wil je écht voet aan de grond krijgen, dan moet je het ook serieus aanpakken. Dat is wat wij nu proberen. Ik denk wel dat onze muziek daar werkt."

Geelhoed beschouwt de tournee als een cruciaal hoofdstuk uit de geschiedenis van de zes jaar oude band, die z'n inspiratie haalt uit 'pure pop' van de jaren zeventig. ,,Onze tour door Amerika was meer een reis naar het land waar de rock 'n roll is uitgevonden. Dat was gigantisch, maar daar stoot je niet zomaar door. Spanje is weer vooral een land voor live concerten, ook top om te doen. Maar als je in China een beetje opvalt, kan het écht alle kanten op. Dit wordt één grote verrassing voor ons."

De China-tour begint op 9 maart in de Dusk Dawn Club in hoofdstad Beijing en wordt 18 maart afgesloten in het Long Livehouse in Chengdu. In totaal legt de band zo'n vijfduizend kilometer af tussen de verschillende podia.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement