Auteur Henk Dalebout met zijn boek bij het door Ad Braat gemaakte bronzen reliëf van de Franciscanessen in de voormalige Corneliastichting in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Auteur Henk Dalebout met zijn boek bij het door Ad Braat gemaakte bronzen reliëf van de Franciscanessen in de voormalige Corneliastichting in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Routes langs verdwenen Schouwse kloosters

ZIERIKZEE - Waarom woonden er ooit Britse nonnen in klooster Leliëndale in Burgh? Waarom was Zierikzee destijds een ideale locatie voor monniken als De Predikheren? Het zijn slechts enkele van vele vragen waar Henk Dalebout antwoord op geeft in zijn boek ‘Kloosterrijk Schouwen’ dat deze week is uitgekomen.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.