Volledig scherm
De Schouwen-Duiveland Runners aan de finish in Rotterdam © Schouwen-Duiveland Runners

Roparunners Schouwen-Duiveland lopen samen dik 25.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek

ZIERIKZEE - Het zit er weer op voor de Roparunners van Schouwen-Duiveland. Beide ploegen kregen onderweg wel met tegenslag te maken. Drie lopers van de het Bru's Running Team vielen door een blessure uit en moesten worden vervangen door een chauffeur en fietsers. Het leed bij de Schouwen-Duiveland Runners bleef beperkt tot één blessuregeval en een lekke band van de bus.

Ondanks de pittige blessures ging het Bruse team van captain Hans Bos maandag aan het eind van de middag wel als één ploeg over de finish op de Binnenrotte in Rotterdam. ,,Daar doe je het voor al die 565 kilometer met z'n allen.” De tocht vanuit Hamburg was pittig dit keer, aldus Bos. Met name het ‘rare weer’ trok een zware wissel op de estafettelopers.

De Schouwen-Duiveland Runners van Henk Kortlever startten drie dagen geleden traditiegetrouw in Parijs. ,,Hier kennen de mensen onderweg de Roparun. De route vanuit Hamburg is nog vrij nieuw. Dat moet nog gaan leven. Onze bus had een lekke band. Een man bood aan dat te repareren. Toen we vroegen wat het zou gaan kosten, was hij gewoon beledigd.”

Het team van Kortlever heeft 15.000 euro ingezameld voor het onderzoek naar kanker. Bos verwacht dat de eindstand in Bru rond de 10.000 euro uitkomt.

Volledig scherm
Finish van de Roparun op de Binnenrotte in Rotterdam © Schouwen-Duiveland Runners
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement