Volledig scherm
Artist's impression van vakantiepark Duinrand. © Jestico + Whiles

Roompot wordt uitbater van vakantiepark Duinrand in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Roompot wordt de uitbater van het luxe vakantiepark dat verrijst op de plek waar nu camping Duinrand is in Burgh-Haamstede. De vakantiegigant gaat er tweehonderd villa's verhuren.

Roompot wordt niet de eigenaar van het park, dat blijft Leisure2B van Machiel Blom. Die gaat de villa's ook bouwen. Roompot gaat ze vervolgers verkopen en verhuren, en ontwikkelt bovendien het park eromheen.

Daarmee is Duinrand het tweede Zeeuwse park in acht weken dat onder Roompot gaat vallen. Eerder werd bekend dat Roompot ook uitbater wordt van de Veerse Kreek in Wolphaartsdijk. Duinrand, zoals het park in elk geval voorlopig blijft heten, krijgt alleen wel het luxe Largo-predicaat. Dat komt volgens Roompot-woordvoerder Baptiste van Outryve met name door de ligging van Duinrand. ,,Dat is echt een prachtlocatie, dicht bij zee. We hebben daar bovendien veel ruimte om nog luxere villa's neer te zetten.”

Beide parken worden getekend door het Londense ‘award-winnende’ architectenbureau Jestico + Whiles. De eerste schetsen liggen al klaar. Wat Roompot betreft kan de bouw niet snel genoeg beginnen. Die wil de eerste gasten in de Veerse Kreek ontvangen in het voorjaar van 2021. Duinrand volgt een jaar later.