In Chinees-Indisch restaurant Royal Palace in Renesse werken robots.
Volledig scherm
PREMIUM
In Chinees-Indisch restaurant Royal Palace in Renesse werken robots. © Ernesta Verburg

Robots bedienen bij restaurant in Renesse

RENESSE - Kinderen kijken hun ogen uit en hun ouders stiekem ook. Bij Chinees restaurant Royal Palace in Renesse zijn voor het eerst robots aan de slag gegaan. Voor zover eigenaar Shaosong Hu weet, is het het eerste restaurant in Zeeland dat twee robots in de bediening heeft. 

De robots zijn voor iedereen nog even wennen. Ze zijn nog niet volledig geprogrammeerd, maar als dat zover is dan kunnen ze door het hele restaurant rijden en aan iedere tafel komen om te serveren en af te ruimen. Ze bewegen door middel van sensoren en stoppen dan ook als ze iemand tegen komen. In hun hoofd zitten camera’s die de ruimte 360 graden rond verkennen. Zo kunnen ze zien dat borden leeg zijn en naar de tafel toe gaan. De gasten moeten dan wel zelf alles op het dienblad zetten of eraf pakken. 

Geen loonbelasting nodig

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.