Volledig scherm
Zierikzee Centree dit keer met - gelukkig - een grote doorzichtige tent. Dikke pret met de familie Schot. © Marieke Mandemaker

Retegezellig Retrocafé Centree in Zierikzee

ZIERIKZEE - Of het nou een beetje druppelt of het komt met bakken uit de hemel: Zierikzee laat zich Retrocafé Centree niet ontzeggen. Dan maar feesten in een tent. Het was er zaterdag niet minder gezellig om op het Zierikzeese Kerkplein.

Oude bankstellen, sjoelbakken en tafels vol restjes van pelpinda's. Centree deed de naam van Retrocafé zaterdag weer volop eer aan. Om van de vintage foodtrucks met de geur van oma's pannenkoeken, klassieke hotdogs en mosselen uit een authentieke Kook- en Bakfiets maar te zwijgen.

Volledig scherm
's Middags was er vaak vermaak voor kinderen. © Wendy Wagenmakers

Al vlak nadat het feest 's middags van start was gegaan, toen het nog nadruppelde van de fikse buien in de ochtend, was het druk in de Centree-tent. Kinderen verzamelden zich voor een theatervoorstelling, de retro bingo-show zorgde voor heel wat hilariteit en de talenten van Schouwen-Duiveland gaven het café de juiste sfeer.

Naarmate de avond vorderde, vulde de tent zich met blues van Peetman en soul van Steffen Morrison. Kleedjes werden uitgespreid, kaarsjes werden aangestoken en Zierikzee werd een synoniem voor gezelligheid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljarttafel moet weg
    PREMIUM

    Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljartta­fel moet weg

    BURGH-HAAMSTEDE - Massaal protest en vergaderingen ten spijt: de biljarttafel mag niet blijven in woonzorgcomplex De Duinen van Haamstede. Wel zegt zorgorganisatie Allévo met ‘allerlei organisaties’ te zoeken naar een oplossing, elders in Burgh-Haamstede. Sinds bekend is geworden dat de biljarttafel weg moet uit de brasserie, doen de gebruikers en hun vaste schare fans uit het zorgcentrum geen oog meer dicht.